Откриване на XVII Международен фестивал на православната музика

On юни 11, 2021

Радостно е, че днес отново можем да сме заедно. Православната ни вяра, милосърдието, обичта и най-вече музиката е това, което ни свързва. Нека Божието благословение да пребъдва над всички ни.  С тези думи Н. В. Пр. Старозагорски митрополит Киприан поздрави участниците и гостите на седемнадесетото издание на Международния православен фестивал „Света Богородица – Достойно есть”.

Единадесет хора от България и Украйна се включиха в тазгодишното издание на православния форум, който започна с молебен и празничен водосвет, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан, Агатополския епископ Иеротей и Згуровски епоскоп Амвросий – заместник-ректор на Киевската духовна академия и семинария.

„Щастлив съм, след едногодишно прекъсване, да ви приветствам с добре дошли в Поморие на Международния фестивал на православната музика. На всички желая много здраве, успехи, но и много вяра, защото с вяра в сърцето и с любов към Бога, светът е по-добър.”, каза кметът Иван Алексиев преди официално да открие 17-ия Фестивал на православната музика „Света Богородица – Достойно есть” 2021 в Поморие.

Приветствие към участниците и организаторите на фестивала поднесе и областният управител на област Бургас проф. д.н. Мария Нейкова.  На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, жители и гости на Поморие.