Кметът на Троицк пристигна в Поморие

On юни 8, 2018

Владимир Дудочкин е кмет на побратимения с Поморие руски град Троицк.

През 2017 година по време на заключителния концерт на фестивала „Св. Богородица – Достойно есть“ кметът Иван Алексиев лично връчи на Дудочкин специален диплом за дългогодишна подкрепа и принос в развитието на фестивала.

Днес руският градоначалник отново пристигна в Поморие, за да подкрепи събитието. Той бе посрещнат в кабинета на кмета Иван Алексиев, като двамата обсъдиха нови възможности за сътрудничество между градовете и си размениха тематични подаръци. Кметът на Поморие получи красива картина с пейзаж от Троицк, а поднесе на колегата си книгата „България – туризъм, фестивали и традиции”.

По-късно днес Алексиев и Дудочкин ще присъстват на концерта на Детско-женския хор „Созвучие” при Детска школа по изкуствата „Михаил Иванович Глинка” Троицк. Хорът с диригент Алексей Малий е създаден специално за участие в XV МФПМ „Св. Богородица – Достойно есть“. Всички произведения са посветени изключително на фестивала и ще имат своята премиера от 18.00 часа тази вечер /08.06.2018 г./, в храм „Свето Рождество Богородично”.